Hopelijk succesvolle actie voor zendschip Jenny Baynton.


Begin mei 2021, moe en last hebben van de beperkingen van de lockdown door Covid, willen we toch even weg. Spontaan stappen we in de auto, richting Harlingen Haven, naar het lichtschip, de Jenni Baynton. Terugdenkend aan Augustus 2018, had ik, Ralph een aantal geweldig dagen aan boord op de Waddenzee mogen beleven.

Voor mij een jongensdroom die uit kwam en graag nog eens zou willen overdoen.

Bij de boot in de haven van Harlingen aangekomen concluderen wij: ”Ja, de deur is open, Sietse is er!” Het gesprek komt op gang en gaat al snel over in het weer het water op willen en radio maken aan boord. Tja dat zal niet zo makkelijk gaan, gezien de staat van de boot. Een groep vrijwilligers is al tijden bezig met het onderhoud, zowel binnen het schip als aan de buitenkant.

Het gaat echter niet zo snel als men wil, want de kas is zo goed als leeg. We zien dat er hard gewerkt wordt en er moet nog veel worden gedaan. Het belangrijkste is, zoals Sietse ons vertelde, dat de boot het dok op dient te gaan. Gebeurt dit niet, dan zal het heel moeilijk

worden om Jenni weer op de Waddenzee te krijgen. Met deze woorden in onze gedachten, rijden we weer naar Overdinkel, een ritje van 2 uur.

Vol ongeloof kijken we elkaar aan en spreken het uit: we moeten wat doen... Want het mag niet zo zijn dat dit stukje nostalgie van de zeezenders ook verdwijnt en eindigt als een stuk schroot op de bodem van de haven..... De ideeënmolen gaat draaien; wat willen en kunnen we doen om geld in te zamelen. Thuis aangekomen, pen en papier in de aanslag en al snel staan er een aantal dingen op papier.

Vervolgens kwam de bal aan het rollen, want we kunnen dit niet alleen. Eerst hebben we onze eigen dj's overleg gevraagd of er animo voor is een weekend lang vanaf het schip een live uitzending te verzorgen. Velen zijn enthousiast, maar we hebben meer hulp nodig. Dus benadersen we een aantal radiostations of men wil meewerken aan deze actie. Hun antwoord is volmondig ‘ja’!

Het gaat om het zendschip en niet om onze stations, dus gaan we dit onder de naam ‘De vrienden van Jenni Baynton’ doen. Concreet gezien zijn dit de plannen voor de werkzaamheden:

- Facebook pagina opzetten, om aandacht te vragen voor deze actie.

- Vraag een plaat aan, via deze pagina of mail naar vriendenFB@gmail.com

- Ook is er een doneer pagina opgezet: www.steunactie.nl : Steun het rode radiolichtschip Jenni Baynton.

We zijn nu 2 maanden verder en hebben een mega weekend op de agenda staan: 10 – 11 – 12 September 2021.

Op de Vrijdag beginnen we met goede moed en vol vertrouwen aan een mooi weekend, waarbij veel mensen met de neus dezelfde kant op staan. Met als doel, zo veel mogelijk geld op te halen. De dj's van de samenwerkende stations, draaien voor 50,- per uur, met als rode draad door het hele weekend, de Vinyl Top 333.

Tussendoor worden de verzoekjes gedraaid, die binnen kunnen komen via fb en mail. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen van een ½ uur op de boot, voor 10,- Euro. Er zijn 2 bedden per nacht aan boord beschikbaar. Dezen worden op de site geveild en gaat natuurlijk naar het hoogste bieders. De Bingoboys gaan een online bingo houden op de vrijdagavond, vanuit hun eigen replica studio van Veronica, met hele mooie prijzen.

Ook bieden deze jongens, een avond meedraaien in deze bijzondere studio, aan voor de veiling. Hoe gaaf is dat! De zaterdagavond is nog in de planning, de bedoeling is een podiumwagen met band; de entreekosten zijn voor de boot. En er is nog veel meer. Met dit alles hopen we een mooi bedrag bij elkaar te krijgen, zodat dit stukje geschiedenis blijft bestaan.

Veronique en Ralph Horsthuis

.

https://www.facebook.com/devriendenvanjennibaynton

https://steunactie.nl/actie/steun-het-rode-radiolichtschip-jenni-baynton?widget=big&fbclid=IwAR2u8PchoWDrfQ71LpOmVU_M1jPD1NGQU5kF-P3vorkGspHGZyr7AU_hedg

.